Skip til hoved indholdet
    Hjem Bo-miljøer

Bo-miljøer

I Socialpsykiatrien findes 5 bo-miljøer, hvor vi ønsker at at skabe optimale livsbetingelser og øgede udviklingsmuligheder for psykisk sårbare mennesker over 18 år.

Hvor mange medarbejdere, der er tilknyttet de forskellige bo-miljøer varierer alt afhængigt af om der på de pågældende bo-miljøer er medarbejdere hele døgnet, kun i dag- og aftentimerne eller sovende medarbejdere tilknyttet i nattetimerne. 
 
Vi har også bomiljøer, hvor der tilbydes socialpsykiatrisk bostøtte, afhængigt af en individuel vurdering af antal støttetimer pr. uge. Visitation til alle bomiljøerne sker via henvendelse til din sagsbehandler i Social- og Arbejdsmarkedscentret i Høje-Taastrup.

Vores medarbejdere er primært social- og sundhedsassistenter og socialpædagoger.
 
Vil du vide mere om hvad de forskellige bo-miljøer tilbyder, kan du læse om dem nederst på denne side.

Bo-miljøer

rødt hus

Rugvænget 2
2630 Taastrup
Tlf 43 35 43 20

 

Kløverhuset er et bo-miljø, hvor man modtager støtte i eget hjem efter Servicelovens § 85, for mennesker med psykisk sårbarhed.

Der er 19 lejligheder, hvoraf 5 lejligheder er afklaringsboliger.

Der er 5 etværelses lejligheder og 14 toværelses lejligheder.

Boligerne består at eget køkken, bad og en lille forhave.

På fællesarealerne har du mulighed for at benytte dig af en TV-stue, et fælleskøkken en fælles terrasse. Om sommeren bliver terrassen brugt til forskellige grill arrangementer fællesaktiviteter såsom havespil.

Afklaringsboligerne:

Hvis du gerne vil have en afklaringsbolig, skal du visiteres af din sagsbehandler med det formål at afdække dine ressourcer/kompetencer, for at kunne vurdere fremtidige støttebehov og/eller fremtidige boform.

Kløverhuset tilgang og metode.

Vi arbejder med en anerkendende tilgang, i vores samarbejde med dig. Vi arbejder med en Recovery-orienterede og rehabiliterende tilgang, samt anvender Åben dialog.

Vi kan tilbyde et NADA forløb i et roligt miljø.

På Kløverhuset har vi fokus på kerneopgaven, hvor vi yder en helhedsorienteret indsats, og hvor vi sammen med dig udvikler og vedligeholde dine kompetencer og ressourcer, så du kan leve et så selvstændigt og meningsfyldt liv som muligt, med udgangspunkt i dine behov værdier, ønsker og drømme.

På Kløverhuset er der personalet til rådighed i tidsrummet 07 til 23 alle ugens dage. Du vil møde sundhedsfagligt personale i form af social og sundhedsassistenter, og pædagoger. Vi er uddannelsessted for social og sundhedsassistent elever og pædagog studerende.

Aktiviteter:

Vi tilbyder aktiviteter ud af huset på faste dage, på Sundhedscenteret Espens Vænge, hvor der vil være træning to gange om ugen, samt fælles gåture en gang om ugen. I huset tilbyder vi pt. kreaværksted når der er mulighed for det, filmaften ca. en gang om måneden, spilleeftermiddage f.eks. backgammon eller hvad du har lyst til.

 

Boligselskabet Lejerbo er administrator for boligerne.

 

Ønsker du at vide mere, kan du kontakte:

Nina Tiedjen (Områdeleder, Kløverhuset og Møllergården)

Mail: ninati@htk.dk
Tlf: 23 32 87 27 

 

Her kan du se  tilsynsrapport under "tilsyn"

Hvide rækkehuse

Møllergården 10-12

2630 Taastrup

Tlf.: 23 10 43 71

 

Møllergården er et bo-miljø, hvor der er fokus på Møllergårdens kerneopgave, som lyder;

”I et ligeværdigt samarbejde med beboerne støttes de i at opnå selvstændighed og indflydelse på eget liv med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer ønsker og drømme, så de kan leve et meningsfyldtliv”.

Som borger på Møllergården modtager man støtte i eget hjem efter Servicelovens § 85.

Møllergården henvender sig til borgere med psykisk sårbarhed.

Møllergården består af 10 selvstændige toværelses rækkehuse med køkken og bad, samt to terrasser.

Boligerne fungerer som lejeboliger efter §105. Til Møllergården er der tilknyttet en fællesbolig, hvor du vil have mulighed for at opsøge medarbejdere fra mandag til fredag fra kl. 08-21, samt weekend og helligdage fra kl. 10-18.

Bliver du tilbudt en bolig på Møllergården, vil du være omgivet af grønne naturområder, med let adgang til lokalmiljøet.

I fællesboligen har du mulighed for at deltage i fællesskabet, samt være medbestemmende i forhold til, hvordan dette fællesrum skal bruges.

Dette sker bl.a. i form af hus møder og forskellige pædagogiske aktiviteter, såsom fælles madlavning, gåture og meget mere. Fællesrummet kan give dig mulighed for at danne nye relationer blandt de øvrige lejere. Samtidig kan du betragte fællesboligen som et sted, hvor du har mulighed for at lade op, få en snak samt samvær.

På Møllergården kan du være med til at bidrage til at skabe et trygt og inkluderende miljø, hvor blandt andet gensidig tillid, anerkendelse, inddragelse og indflydelse er væsentlige forudsætninger for samarbejde omkring din udvikling, samt muligheden for at genopdage og/eller opnå nye kompetencer. Du er selv med til at vælge dit kontaktteam som er med til at bidrage til ovenstående.

Du har derudover mulighed for at deltage i fornøjelsesturer samt beboerferier.

Der tilbydes ligeledes støtte til at deltage i Sundhedsfællesskabets aktiviteter

På Møllergården vil du opleve, at medarbejderne har et særligt fokus på tilgangen Åben Dialog på rehabilitering og på en Recoveryorienteret tilgang.

På Møllergården arbejdes der med personlige handleplaner, hvor vi i samarbejde med dig arbejder med dine individuelle mål, ønsker og drømme. Den pædagogiske praksis formes og tilrettelægges derfor ud fra dine behov, og vi skaber i samarbejde mulighed for at du kan opnå en for dig meningsfuld tilværelse.

 

Møllergården er også et uddannelsessted for SOSU-assistent elever og pædagogstuderende.

 

Boligforeningen 3B er administrator for boligerne.

 

Ønsker du at vide mere, kan du kontakte:

Nina Tiedjen (Områdeleder Møllergården og Kløverhuset)

Tlf.: 23 32 87 27 
ninati@htk.dk

 

Her kan du se tilsynsrapport under "tilsyn"

Gul bygning

Cirklen F & G4.
2630 Taastrup 

Tlf.: 20 15 24 62 

 

Cirklen er et § 107 døgntilbud, for mennesker i alderen 18 – 35 år, med psykisk sårbarhed.

Vi skaber roen til udvikling:

Cirklen er et bo-miljø, hvor de unge kan lande med deres sårbarheder og hvor vores vigtigste opgave er at skabe roen til udvikling. Vi møder de unge som dem de er, diagnoser og køn er ikke vigtige for os. 

Lytte, forstå og være til stede:

Mange af de unge lander med en eller anden grad af kaos omkring sig. Her er vores første skridt at lytte – være til stede og lære at forstå, så vi sammen kan få lagt de første og vigtigste brikker i deres livs puslespil.

Arbejder med håb og drømme:

Når roen har indfundet sig og de unge føler sig trygge, arbejder vi tæt samme for at finde ind til de håb og drømme, der skal være de bærende og skabe rammen om vores fælles arbejde. De unges tætte privat relationer bliver inddraget i det omfang, de finder det nødvendigt. Da job og uddannelse er ret vigtigt i de unges liv, har vi selvfølgeligt et godt og tæt samarbejde med jobcenteret og med andre relevante kolleger fra andre dele af kommunen.

Introduktion til fællesskaber:

Ingen er født på en øde ø, men tværtimod født ind i fællesskaber. Fællesskaber vi kan spejle os i og derigennem udvikle os. Derfor har vi fokus på det nære fællesskab – de andre beboere og alle medarbejderne, men lige efter det, kommer introduktionen til andre fællesskaber for unge i Høje Tåstrup Kommune.

Vi fixer ikke – men står ved siden af:

I vores samarbejde med de unge, fixer vi aldrig tingene for dem. Vi støtter og står lige ved siden af dem, for på den måde at lære dem at mestre eget liv. Alle de mestringer skal selvfølgelig på et tidspunkt munde ud i, at de får lyst til og mod på at flytte i egen bolig.

Fakta om Cirklen

  • 10 selvstændige lejligheder med eget bad og køkken samt adgang til fælles gårdmiljø
  • Vi er 8 ansatte plus en leder – så er der tilknyttet et håndfuld faste vikarer
  • Der er en madklub, men man kan også tage sin egen mad med ud i fælleskøkkenet
  • Der er fællesaktiviteter f.eks. spille aftner, gå-ture, oplæsning af historier, vi ser film sammen, laver snobrød, halloween aktiviteter, sommermiddag, hygge i julemåneden, Jule- og Påskefrokost.
  • Der afholdes husmøder én gang om måneden, hvor beboerne kommer med forslag til aktiviteter eller forbedringer
  • Cirklen er døgnbemandet – dvs. vågent personale fra 7:00 til 23:00 og en sovende nattevagt fra 23:00 til 7:00. Det betyder vi er til rådighed, hvis der skulle opstå et akut behov i løbet af natten

Medarbejderne har enten en pædagogisk eller sundhedsfaglig uddannelse og vil i deres samarbejde med dig bruge forskellige pædagogiske- metoder og tilgange, tilpasset dine behov.

Læs mere om vores pædagogiske metoder og tilgange her

Cirklen er uddannelsessted for social- og sundhedsassistenter og pædagoger.

 

Ønsker du at vide mere, kan du kontakte:

Adam Holst (Områdeleder, Cirklen og Porsehaven)

Mail: AdamHo@htk.dk

Tlf: 20 52 08 97

 

Her kan du se tilsynsrapport under "tilsyn"

Huse

Porsehaven 11 & 33
2630 Taastrup

Tlf.: 24 47 34 46

Porsehaven er et §85 botilbud for unge mennesker i alderen 18-35 år, som er psykisk sårbare, typisk med lidelser som angst, autisme, ADHD eller personlighedsforstyrrelser.

Skabe rum for udvikling;

Når de unge lander i vores botilbud, møder vi dem med stabilitet og opmærksomhed. Vores kerneopgave er at skabe ro og rum for udvikling, så de på sigt kan mestre livet så godt, at de har mod på og lyst til at flytte i egen lejlighed.

Vi fixer ikke, men står ved siden af:

Vi fixer aldrig noget for de unge – vi samarbejder altid med dem og sidder ved siden af, så de i lærer at tage handlig på nødvendige gøremål i hverdagen – f.eks.: rengøring, personlig hygiejne, bruge e-box, bestille tid hos lægen og overholde aftaler.

Privat Netværk:

De vigtigste i de unges liv, vil altid være deres familie og gode venner. Det skal det blive ved med at være, også når de bor i Porsehaven. Når de unge finder det nyttigt og nødvendigt, bliver de inddraget i den udviklingsproces, som de unge gennemgår.

Rolleskift:

Når de unge flytter ind til os, ændrer forældrenes rolle sig. Personalet overtager ansvaret for at lære de unge, mange af de nødvendige praktiske ting i hverdagen. MEN mor´s og far´s rolle er stadig at holde af de unge, motivere dem og invitere dem til middag – resten skal de overlade til os.

Job og uddannelse:

Da job og uddannelse er rigtige vigtige brikker i de unges liv, spørge vi ind til de unges håb og drømme. De skal være de bærende for den udvikling, som vi skal støtte og inspirere til. I den sammenhæng er Jobcenteret nogle af vores vigtigste kolleger i kommunen.

Man kan ikke lukke sig inde.

Mennesker udvikler sig ved at spejle sig i andre. Derfor er et af de vigtigste elementer i vores kerneopgave at bygge bro ud til fællesskaber. Men det kan vi kun, hvis vi er i daglig kontakt med de unge. Så kan vi, samme med dem, udvikle og træne mestringsstrategier, der klæder dem på til at gå ud og møde verden.

Fakta om Porsehaven

  • 11 lejligheder på 12 kvm med eget bad/toilet/tekøkken
  • Der er to huse – Porsehaven 11 med 5 lejligheder og Porsehaven 33 med 6 lejligheder.
  • Fælles køkken med tv i hvert hus
  • 5 fastansatte plus en leder – og der er tilknytte en håndfuld faste vikarer
  • Ambition om at bygge fællesskaber mellem beboerne
  • Beboermøder en gang om måneden, hvor beboerne kommer med forbedringsforslag

Udsagn fra brugere:

" Personalet er altid der, når man har brug for dem. En samtale med dem på dårlige dage har været nok til at redde resten af dagen." 

"Deres støtte har virkelig gjort en afgørende forskel for min udvikling og jeg er taknemmelig for den omsorg, de altid viser"

"Personalet er der, når jeg har brug for støtte, samtidig med at de giver plads til, at jeg kan være mig selv"

 

Medarbejderne har enten en pædagogisk eller sundhedsfaglig uddannelse og vil i deres samarbejdet med dig bruge forskellige pædagogiske- metoder og tilgange, tilpasset dine behov.

Læs mere om vores pædagogiske metoder og tilgange her

 

Ønsker du at vide mere, kan du kontakte:

Adam Holst (Områdeleder Porsehaven og Cirklen)

Mail: adamho@htk.dk

Tlf.: 20 52 08 97

 

Her kan du se tilsynsrapport under "tilsyn"

Flere huse

Agersøvej 2-24

2630 Taastrup

Thorsholm er et bomiljø målrettet mennesker, som i høj grad opleves at være socialt udsatte og som har været hjemløse eller hjemløsetruede.

Thorsholm består af 10 selvstændige 2-værelses boliger, hvor hvert hus er indrettet med kombineret stue og køkken samt et soveværelse. Boligerne har desuden badeværelse med toilet og vaskemaskine.

De mennesker, der flytter ind på Thorsholm, har meget forskellige støttebehov og derfor er der mulighed for, at få individuel støtte i egen bolig. Der er også et fælleshus, hvor der er mulighed for at være social med andre mennesker. Et fælleshus, hvor du har mulighed for at lave div. aktiviteter, deltage i fællesspisning og være medbestemmende i forhold til, hvad der skal ske på Thorsholm. I fælleshuset kan du møde medarbejdere fra Socialpsykiatrien, Det Udkørende Team.

På Thorsholm tilstræber vi at skabe et trygt og rummeligt miljø, som bygger på gensidig tillid, anerkendelse, inddragelse og indflydelse. Et miljø, hvor man på trods af sine psykiske, fysiske eller social udfordringer, har en god omgang og tone med hinanden.

Thorsholm er også uddannelsessted for 2 og 3.års pædagogstuderende og social- og sundhedsassistent elever.

Bomiljøet Thorsholm blev opført, som led i Høje-Taastrup Kommunes Hjemløsestrategi, men er nu et § 85 bomiljø jf. Lov om social service.

Telefonen i fælleshuset: 24 43 69 26 besvares i åbningstiden som er: mandag, tirsdag, torsdag fra 10-15 onsdag fra 14-19 fredag 10-14 lørdag og søndag 10-15.30

Boligselskabet KAB er administrator for boligerne på Thorsholm.

 

Ønsker du at vide mere, kan du kontakte:

 

Lone Clement Rasmussen

Leder af Thorsholm og Det Udkørende Team

Tlf: 43 35 37 30

Mail: LoneRas@htk.dk

 

Styrelsen for Patientsikkerhed har den 15. januar 2024 givet påbud til SHC-Bostøtte Thorsholm om at sikre gennemførelse af systematiske sygeplejefaglige vurderinger og opfølgning herpå, tilstrækkelig journalføring udarbejdelse og implementering af visse instrukser.

Kommunen har pligt til at offentliggøre resumé af afgørelsen sammen med tilsynsrapporten. 

Find resumé af afgørelsen sammen med tilsynsrapporten her

 

Her kan du se tilsynsrapport under "tilsyn"

Solsortevej 9B, 2630 Taastrup

Telefon: 43 35 43 00

E-mail: socialomraadetforvoksne@htk.dk

Angiv ikke personfølsomme oplysninger i mails. Brug i stedet sikker post

Send sikker digital post

Telefon:

43 35 21 90/ 92 43 65 82

Find mere information på STRAX-husets hjemmeside

 

Tilgængelighedserklæring